PODCAST

Vi bjuder in intressanta och inspirerande gäster för att diskutera om hälsa, kost och träning ur gästernas perspektiv och vardag.

Syftet med podden är att du som lyssnare ska kunna få tips för att främja din hälsa eller uppnå dina egna mål med träningen. Eller varför inte bara motivation att pröva på liten annan träning eller kostrutiner.

Lyssna för att bli inspirerade av våra härliga gäster. Varje månad den 25:e hittar du ett nytt avsnitt ute att lyssna på.

Avsnitt 1

Dagens gäst är hälsocochen Niclas Wiitala som berättar om sin syn på hälsa och välmående ur ett holistiskt perspektiv.

Avsnitt 2

I dagens avsnitt gästar finlandsvenska bänkpress legenden, malaxbon Fredrik " Freddi " Smulter oss i soffan. Freddi tog hem 4 VM- guld och har hållit 2 världsrekord under sin bänkpresskarriär, han berättar om hur han tog sig till toppen, vad han behövt offra för att bli bäst och livet efter karriären.

Avsnitt 3

I det tredje avsnittet gästar finlandsvenska "Gerbybon" Matias Strandvall oss i studion, före detta längdskidåkare på elitnivå. Matias har deltagit i OS, VM och världscuptävlingar under sin karriär. Vi diskuterar om träning, kost och återhämtning samt livet efter karriären.

Avsnitt 4

Aino kom 3:a i VM i Hawaii men sedan kom pandemin. Aino är även känd i Vasa för sitt läkaryrke, hon jobbar som akutläkare på Vasa centralsjukhus. Hur får hon allt att gå ihop? Hur tränar hon inför ett trialthonlopp och hur äter hon? In och lyssna eller titta på youtube, du kommer inte tro dina öron

Avsnitt 5

I detta avsnitt har vi med oss Camilla Richardsson som är en av Finlands mest framgångsrikaste hinderlöpare. Camilla har deltagit i flera VM och EM samt vunnit FM.

För tillfället förbereder hon sig inför OS i Tokyo.

Avsnitt 6

I detta avsnitt gästar före detta finlandsvenska hockeyproffset Oskar Osala oss, vi diskuterar om hans tid som hockeyproffs i Nhl, Khl och Liga. Hur tränar, äter och sover ett proffs egentligen?    Du får även höra vad Oskar gör idag och hur hans framtidsplaner ser ut som nybliven pappa.

Avsnitt 7

I detta avsnitt gästar före detta finlandsvenska kortdistanslöparen Jonathan Åstrand podden,

vi diskuterar hur hans tid som elitidrottare var. Hur var Jonathans träning, kost och återhämtning uppbyggt ? Du får även höra vad Jonathan gör idag och hur hans framtidsplaner ser ut.

Avsnitt 8

I detta avsnitt gästar Lena Gillberg oss i studion. Du kanske känner igen henne från tv-rutan eller blomtorget i Vasa?! Hade du koll att hon spelat innebandy på elitnivå ? Lena berättar om sin uppväxt och sin resa för att börja spela innebandy på elitnivå, hur de tränade och tog hand om sin hälsa. Hon berättar även om livet efter karriären som idrottare.