Welcome to the city of champions

Verkstadsgymmet

Kontakt oss
Verkstadsgymmet

Our Story

Verkstadsgymmet startades i Petalax av grundarna Isa och Nico. Varför vi valde att starta ett gym var på grund av att vi kände det blev för långt att pendla till Vasa för att träna på gym. Vi bestämde oss för att satsa i ett eget litet gym i vårt uthus som bara tomt och samlade skräp. Tanken var ju först att det skulle öppnas för oss själva och till några av våra vänner, men petalaxborna hakade på så vi tänkte om. Självklart ska Petalax få sitt eget gym, så vi startade en firma och öppnade gymmet 2017.

Namnet kommer från att Isas mamma haft en möbelverkstad i uthuset tidigare därav blev namnet Verkstadsgymmet.

Välmående och människor är något vi båda brinner för och vi är båda utbildade inom rehabilitering. Nico jobbar även idag med hemrehabilitering och Isa jobbar som förman på ett effektiverat serviceboende. Mellan jobb och familj så studerar vi även lite nu som då! 

Vem är vår familj då? Vi har tre underbara döttrar i nuläget som är 4, 11 och 16 år. Ibland kan du se våra flickor hänga på gymmet med oss ibland glada och ibland sura, du kan även se vår äldsta städa för att tjäna en peng eller två. Eftersom våra barn hamnar komma med på gymmet är det viktigt för oss att våra gym ska vara barnvänliga och det ska kännas okej att ta med sina barn till gymmet.  

När covid-19 pandemin bröt ut och alla barns fritidsintressen sattes på paus så fick vi plötsligt massa extra tid vi inte är vana vid. Då hade vi äntligen tid för att börja drömma och planera framtiden. Tanken om att öppna ett till gym föddes, på några månader var det ingen tanke mera utan vi bestämde för att köra all in och satsa mitt i pandemin. I september 2020 öppnades dörrarna till gymmet i Malax.

Under dessa månader hann vi även starta upp en podcast tillsammans med Nicos bror Jakke, som Nico har drömt på ett tag i smyg. Podcasten släpps både som film och ljud, detta för att en del gillar att lyssna men en del har svårt att enbart lyssna utan behöver en bild framför sig. Podcastens syfte är att kunna föra vidare information om hälsa och välmående inom idrott och träning. 

Är vår story slut här?
Nej det är den inte, men vad som kommer till näst får ni bara vänta och se!

Kontakt info

Epost
Info@verkstadsgymmet.fi
Telefonnummer
0503298405

Öppethållningstider

Malax
Måndag - Fredag: 05:00 - 23:00
Lördag - Söndag: 05:00 - 23:00
Petalax
Måndag - Fredag: 05:00 - 23:00
Lördag - Söndag: 05:00 - 23:00

Kontakta oss!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form