Podcast

Olemme suomenruotsalainen podcast, joka haastattelee urheilijoita ja terveyden ja hyvinvoinnin asiantuntijoita.

Ajatuksena on pystyä rakentamaan alusta, johon kuka tahansa voi mennä sisään ja löytää luotettavaa tietoa, jota voi soveltaa omaan arkielämäänsä.

Inspiroitu.

Uusi jakso ilmestyy joka kuukausi 25 pääivä.

Verkstadsgymmet - The Podcast - Andreas Hamberg

Verkstadsgymmet - The Podcast - Oliver Helander

Verkstadsgymmet - The Podcast - Cecilia Matts

Verkstadsgymmet - The Podcast - Simon Kankkonen

Verkstadsgymmet - The Podcast - Cecilia Mattas

I dagens avsnitt har vi med oss trail-löparen Cecilia Mattas från Merikart. Cecilia fann sin kärlek till trail-löpningen i Australien där hon bor för tillfället. 2021 sprang hon Ultra Trail Austrailia 100km lopp och vann. Nu satsar hon allt på löpningen för att kunna bli elit.

I avsnittet diskuterar vi vägen till bli en trail-löpare, Cecilias träning, kost, återhämtning samt framtidsplaner.

The Podcast - Mats Smulter

I detta avsnitt gästar före detta styrkelyftaren Mats Smulter från Malax.Mats har tävlat i klassen - 93 kg, han har stött på många hinder och utmaningar på vägen till eliten.

Verkstadsgymmet - The Podcast - Kajsa Ojala

Kajsa Ojala, Func.Fitness Master 35 - 39 Worldchamp 2021 gästar Verkstadsgymmet the podcast. Kajsa kom nyligen hem från Egypten med en guld i Functional Fitness klassen 35 - 39. Hon berättar om tävlingen i Egypten om hennes träning, kost och återhämtning.

The Podcast - Ronnie Niemi - Coach

I detta avsnitt har vi med oss bodybuildern och coachen Ronnie Niemi. Ronnie har över 20 års erfarenhet av att coach människor och har byggt upp sitt namn inom branschen. Han har ett otroligt stort nätverk av professionella omkring sig.

The Podcast - Robert Gleisner

I detta avsnitt har vi med oss styrkelyftaren "Bobben" från nyykaabi. Han har nyligen tävlat i VM som hölls i Sverige.

Visste du att han har kört motocross och varit bland det 10 bästa, han har även en annan dold talang! In och lyssna så får du höra mera om Roberts dolda talang, träning och karriär.

The Podcast - Lena Gillberg - Floorball

I detta avsnitt gästar Lena Gillberg oss i studion. Du kanske känner igen henne från tv-rutan eller blomtorget i Vasa?! Hade du koll att hon spelat innebandy på elitnivå ? Lena berättar om sin uppväxt och sin resa för att börja spela innebandy på elitnivå, hur de tränade och tog hand om sin hälsa. Hon berättar även om livet efter karriären som idrottare.

The Podcast - Jonathan Åstrand - Runner

The Podcast - Oskar Osala - Hockey Player

I detta avsnitt gästar före detta finlandsvenska hockeyproffset Oskar Osala oss, vi diskuterar om hans tid som hockeyproffs i Nhl, Khl och Liga. Hur tränar, äter och sover ett proffs egentligen?   Du får även höra vad Oskar gör idag och hur hans framtidsplaner ser ut som nybliven pappa.

The Podcast - Camilla Richardsson - Steeplechaser

I detta avsnitt har vi med oss Camilla Richardsson som är en av Finlands mest framgångsrikaste hinderlöpare. Camilla har deltagit i flera VM och EM samt vunnit FM.

För tillfället förbereder hon sig inför OS i Tokyo.

Hon berätta om hur hennes :

  • Vardagen
  • Träning
  • Kost
  • Återhämtning
  • Skador

The Podcast - Aino Luoma - Triathlon Athlete

Vasabon Aino Luoma är inte bara en av Finlands främsta triathleter utan även läkare på Vasa centralsjukhus. Aino kom 3:a i Vm i Hawaii 2019, har inte tävlat sedan dess på grund av pandemin. Lyssna på hur Aino hittade tycke till triathlon samt hur hon tränar och äter för att komma i form till tävling.

The Podcast - Matias Strandvall - Cross-country skier

Veckans gäst är ingen mindre än längdskidåkaren Matias Strandvall. Lyssna på när Matias berättar om sin tid som elitidrottare. Vi pratar om allt från kost, träning och vad Matias gör idag.

The Podcast - Fredrik Smulter - Benchpress

I det andra avsnittet gästar finlandsvenska bänkpress legenden, "malaxbon" Fredrik (Feddi) Smulter oss i soffan. Han tog hem 4 VM- guld och har hållit 2 världsrekord under sin bänkpress karriär, han berättar om hur han tog sig till eliten, vad han behövt offra för att bli bäst samt livet efter karriären.

The Podcast - Niclas Wiitala - Health Coach

I vårt första avsnitt har vi med oss finlandsvenska hälsocoachen Nicklas " Nicke " Wiitala som berättar om sin syn på hälsa och välmående ur ett holistiskt perspektiv. Vi skrapar lite på ytan om träning, kost, mindfullness, sömn och återhämtning.

The Podcast - Crossfit with Kajsa Ojala

Verkstadsgymmet - The Podcast - Crossfit with Kajsa Ojala